Παραδοσιακή συνταγή μαγειρίτσας από τη Θεσσαλία.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κιλό συκωταριά αρνίσια πλυμένη και ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 1/2 κούπα φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει χρώμα.
- Έπειτα ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε στη συκωταριά την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα μαζί με το αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε από την εστία προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό ακόμη.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και σερβίρουμε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου