Εκπληκτική σπαγκετάδα φούρνου για το ξεκίνημα της εβδομάδας!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Μερίδες : Για 8 άτομα (για ταψί ~ 32x38 εκ.)
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να βάλουμε και light)
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
- το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο πορτοκάλι (δίνει έξοχο άρωμα, αλλά, αν μας ξενίζει, το παραλείπουμε)
- 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια 2 - 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο, το ξύσμα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, έως ότου αρχίσει η κρέμα να κοχλάζει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί. Ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθούν και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου