Μία μοναδική Ασιατική συνταγή στο τραπέζι σας.
Υλικά
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες
- 400 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές κάρι μέτριο
- 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
- 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια νερό
- αλάτι
Eκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το κάρι ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια το μπαχάρι και το μπούκοβο.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 επιπλέον λεπτά και προσθέτουμε το ξίδι. Βάζουμε τις πατάτες και, αφού τις σοτάρουμε για λίγο, ρίχνουμε το νερό, αλατίζουμε καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες. Σερβίρουμε με λίγο ρύζι basmati.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου