Ένα μοναδικό επιδόρπιο με καραμελωμένα πορτοκάλια που θα σας ξετρελάνουν με την γεύση τους
Υλικά
Εκτέλεση
Σημείωση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Βασίλης Καλλίδης
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 6 πορτοκάλια ψιλόφλουδα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 8 σπόρους καρδάμωμο
- 3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαιράκι το επάνω και το κάτω μέρος των πορτοκαλιών. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια αφαιρώντας τη φλούδα και το λευκό μέρος που κολλάει στη σάρκα με κάθετες κινήσεις από την κορυφή προς τα κάτω. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε λεπτές φέτες, χωρίς να τα πιέζουμε πολύ, πάνω από ένα πυρέξ για να πάρουμε και τον χυμό που στάζει.
- Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη, το νερό και το καρδάμωμο. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε (απλώς ανακινώντας το τηγάνι). Oταν δέσει η καραμέλα και πάρει ωραίο κεχριμπαρένιο χρώμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια (μαζί με τον χυμό που έχουν βγάλει) και ανακινούμε για 5 λεπτά το τηγάνι με γρήγορες κινήσεις για να μην παγώσει η καραμέλα.
- Mόλις καλυφθούν τα πορτοκάλια από την καραμέλα, τα μεταφέρουμε αμέσως σε πιατέλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Σερβίρουμε σε πιάτα με λίγο γιαούρτι στο πλάι.
Σημείωση
- Αν σας φαίνονται «φτωχά» τα υλικά, βάλτε μέσα στην καραμέλα λίγη φρέσκια βανίλια ή αστεροειδή γλυκάνισο. Ετσι, θα κάνετε το γλυκό αυτό πιο αρωματικό.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου