ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρνίσια παϊδάκια με ρας ελ χανούτ

Λαχταριστά Παιδάκια για το γιορτινό τραπέζι.












Συνταγή : Βασίλης Καλλίδης
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Αναμονή 1 ώρα, Ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 ½ κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • 2 κουτ. σούπας ρας ελ χανούτ (μαροκινό μείγμα μπαχαρικών)
  • 1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο φρεσκοτριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι

Eκτέλεση
  • Πλένουμε τα παϊδάκια και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τα απλώνουμε σε ένα πλαστικό ή κεραμικό σκεύος και τα πασπαλίζουμε με το ρας ελ χανούτ, το τζίντζερ, το κύμινο και το αλάτι. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον μία ώρα. Τα ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά ώστε να μείνουν ζουμερά. 
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου μας για 15 περίπου λεπτά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου