Αρωματικό πιάτο με πλούσιο χρώμα που είναι έτοιμο σε 30΄.
Υλικά
Εκτέλεση
Στο ποτήρι μας Ένα ξηρό, δροσερό Τraminer.
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.
Στο ποτήρι μας Ένα ξηρό, δροσερό Τraminer.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου