Μία μοναδική συνταγή για σουφλέ που θα σας ξετρελάνει με την γεύση του.
Υλικά
Εκτέλεση
Για τη μπεσαμέλ
Πηγή - Chef στον Αέρα
Συνταγή : Μιχάλη Μανιάτη
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
- 60 γρ. βούτυρο LURPAK
- 50 γρ. αλεύρι
- ½ lt. γάλα
- 1 κ.σ. μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι KALAMATA PAPADIMITRIOU
- 4 αυγά
- 25 γρ. τυρί ARLA MOZZARELLA τριμμένη
- 100 γρ. τυρί ΑRLA αυθεντικό REGATO τριμμένο
- 1/3 ματσ. μυρώνια
- 1/3 ματσ. καυκαλήθρες
- ¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γ. κουρκουμά
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, ρίχνουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα μισά μυρώνια και τις μισές καυκαλήθρες, ρίχνουμε λίγο ακόμα βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη μπεσαμέλ
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Λιώνουμε σε ένα μεγαλύτερο κατσαρολάκι το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάει να αφρίσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί και να δέσει η μπεσαμέλ. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη μουσταρδα, έναν έναν τους κρόκους αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος, ρίχνουμε την τριμμένη mozzarella, το τριμμένο regato, τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μυρώνια και τις καυκαλήθρες. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τη μπεσαμέλ και το κοτόπουλο, σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης, με προσοχή για να μην εξαφανιστεί τελείως.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος για σουφλέ και απλώνουμε το μείγμα του σουφλέ.
- Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου