Δεν έχεις ξαναφάει τέτοιο κεφτέ!
Υλικά
Εκτέλεση
Συνοδεύουμε με
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Εύη Βουτσινά
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, προτιμότερο από ελιά, διπλοπερασμένος από τη μηχανή του κιμά
- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό πλιγούρι
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 - 3 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
- αλάτι και πιπέρι
- 1 μάτσο δυόσμος (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλεύρι για το πανάρισμα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγαλούτσικο μπολ το πλιγούρι και το περιχύνουμε με 1½ φλιτζάνι βραστό νερό. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για λίγο, μέχρι να μαλακώσει, να απορροφήσει το νερό και να κρυώσει.
- Το βάζουμε τότε σε μια λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά (κιμά, αυγά, κρεμμύδι, σκόρδο, αλατοπίπερο, δυόσμο και λάδι) και τα ζυμώνουμε καλά-καλά να ενωθούν.
- Αν το μείγμα είναι σφιχτό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτο. Δεν είναι απαραίτητο να το βάλουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους πιέζουμε λίγο να γίνουν πλακέ, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν και στο εσωτερικό τους. Συνοδεύουμε με πουρέ ή τηγανητές πατάτες.
Συνοδεύουμε με
- Ενα ωραίο ελληνικό Merlot θα συνοδεύσει με υπερηφάνεια τα κεφτεδάκια μας.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου