Λαχταριστό ορεκτικό με αρνί και μαριναρισμένα κρεμμύδια.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 200 γρ. ψημένο αρνί, χωρίς κόκαλο, ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 4 μεγάλες φέτες πολύσπορο ψωμί ή ολικής
- 4 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα χρένου (horseradish - στα σούπερ μάρκετ)
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
- λίγα φύλλα ρόκας
- 40 ml ελαιόλαδο
- χοντρό αλάτι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξίδι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για άλλα 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ το γιαούρτι με τη σάλτσα χρένου.
- Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε με το γιαουρτένιο μείγμα και μοιράζουμε πάνω σε κάθε μία το τσάτνεϊ κρεμμυδιού. Βάζουμε σε κάθε μία φέτα περίπου 40-50 γρ. αρνί, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με λίγα φύλλα ρόκας και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου