Γλυκό κέικ με γεύση σοκολάτας και καφέ
Υλικά
Για το κέικ
Για το γλάσο μόκα
Εκτέλεση
Για το κέικ
Για το γλάσο μόκας
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το κέικ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Για το γλάσο μόκα
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίο καφέ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 1 κουταλιά σούπας ρούμι
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανά κοσκινίζουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι.
- Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
- Προσθέτουμε τα καρύδια.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
- Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
- Όταν κρυώσει, το σκεπάζουμε με γλάσο μόκα και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.
Για το γλάσο μόκας
- Για να φτιάξουμε το γλάσο μόκας, αναμειγνύουμε και χτυπάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίο
- καφέ, 2 κουταλιές της σούπας νερό και μια κουταλιά της σούπας ρούμι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου