Εκμεταλλευόμαστε τα σπαράγγια που τώρα είναι στην καλύτερη τους εποχή και φτιάχνουμε ένα σπέσιαλ ψαράκι στο φούρνο.
Υλικά
Εκτέλεση
Στο ποτήρι μας Δοκιμάστε ένα ξηρό Μοσχάτο.
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1.500 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου, φρέσκα ή κατεψυγμένα (ή πέρκα, γλαυκός κ.λπ.)
- 350 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα. Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια;
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 πατάτες, σε ροδέλες 1 εκ.
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- ο χυμός από 1 λεμόνι
- 50 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας για το σοτάρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά.
- Τα προσθέτουμε στο ταψί, βάζουμε και το ψάρι και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το φαγητό. Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με το λεμόνι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας Δοκιμάστε ένα ξηρό Μοσχάτο.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου