Ένα κλασικό γλυκό στο τραπέζι σας.
Συνταγή : Ιωάννα Σουλιώτη.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Yλικά
- 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ.
- 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ με επικάλυψη σοκολάτας.
- 250 γρ. βούτυρο LURPAK
- 150 ml γάλα
- 60 γρ. κακάο
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη.
- 30 ml μαύρο ρούμι
- 4 αποξηραμένα σύκα
- Παγωτό βανίλια (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το ρούμι, τα αποξηραμένα σύκα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
- Σερβίρουμε το μωσαϊκό με παγωτό.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου