Και φυσικά δεν μπορεί να μην βάλουμε και την μοναδική μαγειρίτσα από την Κέρκυρα.
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 2 συκωταριές αρνίσιες μαζί με τα εντόσθια
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 3 σκελίδες σκόρδο φρέσκο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό τις συκωταριές με τα εντεράκια, και τα χοντροκόβουμε. Σοτάρουμε τα εντόσθια σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, όλα τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Καλύπτουμε με ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα εντόσθια. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου