Ένα πλήρες και γρήγορο γεύμα, πλούσιο σε άρωμα και γεύση, με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο.
Υλικά
Εκτέλεση
Συνοδεύουμε με
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 1 άτομο.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 4΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 3 αυγά
- 2 κουτ. σούπας μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα (μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος, θυμάρι, εστραγκόν, σχοινόπρασο)
- 1 κουτ. σούπας γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο)
- 1 κουτ. γλυκού σάλτσα χαρίσα (σάλτσα πιπεριάς - σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα, και στα μπαχαράδικα) ή 1 κουτ. γλυκού πελτέ
- αλάτι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 15 γρ. βούτυρο
- ώριμες ντομάτες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το γιαούρτι, τη σάλτσα χαρίσα ή τον πελτέ και αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε την ομελέτα (με προσοχή πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατύχημα) και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.
Συνοδεύουμε με
- Με ντοματοσαλάτα.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου