Μία φανταστική συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι σας.
Υλικά
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Βασίλης Καλλίδης
Μερίδες : Για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 2 ½ ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 σπάλα αρνιού περίπου 2 κιλών
- 3-4 κλαράκια δεντρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια)
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο πρόβειο σε θερμοκρασία δωματίου (ή 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)
- 2 κουτ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουμε τη σπάλα του αρνιού και τη σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου, το ξύσμα των λεμονιών, το θυμάρι, το βούτυρο ή το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τρυπάμε με ένα κοφτερό μυτερό μαχαιράκι τη σπάλα και μπήγουμε τις σκελίδες του σκόρδου μέσα στις εγκοπές. Αλείφουμε τη μαρινάδα πάνω στο κρέας και απλώνουμε καλά, τρίβοντάς το με τα χέρια μας. Στρώνουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας δύο μεγάλα φύλλα λαδόχαρτο και ακουμπάμε τη σπάλα στο κέντρο. Τοποθετούμε γύρω γύρω τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και κλείνουμε το λαδόχαρτο σε πακέτο.
- Τυλίγουμε το πακέτο με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε στο ταψί 4-5 ποτήρια νερό και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 2 ½ ώρες στους 200°C ή, ακόμα καλύτερα, στους 150°C για 4-5 ώρες.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου