ΜΕΝΟΥ

Pages

Πασχαλινό γλυκό ψωμί

Πασχαλινό ψωμί, μία συνταγή μόνο για το Πάσχα.












Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : Για 1 ψωμί.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1 ρακοπότηρο κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο για το άλειμμα
  • 1 αβγό βαμμένο για το στόλισμα
  • ζάχαρη για πασπάλισμα
 
Eκτέλεση
  • Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, το ξύσμα του λεμονιού, το κονιάκ και το γάλα. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μάλλον σφιχτή ζύμη. Την πλάθουμε σε κουλούρα και την τοποθετούμε με σε λαδόκολα. 
  • Την αλείφουμε με το αβγό, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη, τη χαράζουμε κυκλικά και στη μέση της βάζουμε ένα κόκκινο αβγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου