Πασχαλινό ψωμί, μία συνταγή μόνο για το Πάσχα.
Υλικά
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : Για 1 ψωμί.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 1 ρακοπότηρο κονιάκ
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο για το άλειμμα
- 1 αβγό βαμμένο για το στόλισμα
- ζάχαρη για πασπάλισμα
Eκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, το ξύσμα του λεμονιού, το κονιάκ και το γάλα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μάλλον σφιχτή ζύμη. Την πλάθουμε σε κουλούρα και την τοποθετούμε με σε λαδόκολα.
- Την αλείφουμε με το αβγό, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη, τη χαράζουμε κυκλικά και στη μέση της βάζουμε ένα κόκκινο αβγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου