ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική σάλτσα BBQ

Λαχταριστή πρόταση για το Κυριακάτικο τραπέζι.







Συνταγή : Σωτήρης Κοντιζάς
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά

  • 2 κιλά αρνίσια παϊδάκια

Για τη μαρινάδα

  • 40 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 240 ml σάλτσα σόγιας
  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί

Για τη σάλτσα BBQ

  • 300 γρ. ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 αχλάδι, χοντροτριμμένο
  • 160 ml σάλτσα σόγιας
  • 40 ml βαλσαμικό ξίδι, λευκό
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Μαρινάδα

  • Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα παϊδάκια, ανακατεύουμε καλά να καλυφτούν, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να μαριναριστούν.
  • Σκουπίζουμε τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας από τη μαρινάδα και τα βάζουμε στη σχάρα. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά γκαζιού για περίπου 20 - 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη λειτουργία του αέρα, στους 200° C, για 15 - 17 λεπτά.

Σάλτσα

  • Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μοιράζουμε τη σάλτσα σε ατομικά μπολάκια, ώστε, αν θέλουμε, να «βουτάμε» τα παϊδάκια μας.

Στο ποτήρι μας ένα Cabernet Sauvignon.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου