Τραγανές πατάτες για όλες τις ώρες.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- Ηλιέλαιο
- Αλάτι
- Πάπρικα Καπνιστή
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και σκεπάζουμε καλά με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και κόβουμε σε χοντρά και ακανόνιστα κομμάτια. Τηγανίζουμε τις πατάτες στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Αλατίζουμε αμέσως τις πατάτες έτσι ώστε να μπορέσουν να απορροφήσουν το αλάτι όσο είναι ακόμα ζεστές. Καρυκεύουμε με καπνιστή πάπρικα αν το επιθυμούμε.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου