ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντιπ γιαουρτιού (Νο 02)

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Εμμανουήλ Μοράρη (Διατροφολόγος)
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 8΄, Αναμονή 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Το γιαούρτι περιέχει όλα τα συστατικά του γάλακτος και σχετικά λίγες θερμίδες. Επειδή είναι συμπυκνωμένο περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Συστατικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 μικρό αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι

Τρόπος παρασκευής

  • Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο αγγουράκι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε το γιαούρτι, το φρέσκο δυόσμο, τον άνηθο και ανακατεύετε καλά.
  • Αλατίζετε ελαφρώς.
  • Τέλος, τοποθετείτε τη σως στο ψυγείο (για να δέσει) για περίπου μισή με μία ώρα.

TIP

  • Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως ντρέσινγκ για δροσερές και υγιεινές σαλάτες.

Πηγή - diatrofiki-pyramida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου