ΜΕΝΟΥ

Pages

Φακές με μανιτάρια, πελτέ και πάπρικα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 250 γρ. φακές ψιλές
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια, χοντροκομμένα
  • 60 ml κονιάκ ή κρασί λευκό
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη δάφνη και την πάπρικα για 4-5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τις φακές, 900 ml ζεστό νερό και αλατοπίπερο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. 
  • Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια (σε δόσεις, αν χρειάζεται) μαζί με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
  • Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το μπούκοβο, αλατοπίπερο και το κονιάκ και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  • Σερβίρουμε τις φακές σε βαθύ πιάτο, μοιράζουμε τα μανιτάρια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ξερή μυζήθρα.

Στο ποτήρι μας 

  • ροζέ από Αγιωργίτικο.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου