ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς με καπνιστό σολομό, κολοκυθάκια και κατίκι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Από μεζές για το ουζάκι μέχρι σνακ για το γραφείο, αυτό το σάντουιτς είναι φανταστικό! Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σολομό με αλλαντικό της αρεσκείας σας...

Συστατικά

  • 3 κολοκυθάκια
  • ξύσμα και το χυμό 1 μικρού ακέρωτου λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 μεγάλες φέτες από ψωμί (ιδανικά προζυμένιο)
  • 80 γρ. κατίκι
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό

Τρόπος παρασκευής

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες (αν έχουμε «μαντολίνο», το κόψιμο θα γίνει πιο εύκολα). 
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι, το δυόσμο και αλατοπίπερο και τις αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Κόβουμε τις φέτες ψωμιού. 
  • Αλείφουμε τη μία φέτα με 40 γρ. κατίκι, απλώνουμε 50 γρ. φέτες καπνιστού σολομού και βάζουμε από πάνω μερικές φέτες κολοκυθιού. 
  • Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. 
  • Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα, κόβουμε το σάντουιτς στη μέση και σερβίρουμε.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου