ΜΕΝΟΥ

Pages

Δροσερή κρέμα με γιαούρτι και φράουλες

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Φώτης Χρυσανθίδης
Μερίδες : Για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Αναμονή 5-6 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Μπολάτο, φραουλένιο και δροσερό γλυκό για να απολαύσουμε στο μπαλκόνι μας.

Συστατικά

  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και πλυμένες
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 3 φύλλα ζελατίνης (συνολικό βάρος 5 γρ.)
  • 800 γρ. γιαούρτι αγελάδος, πλήρες

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, πλυμένες και ψιλοκομμένες

Τρόπος παρασκευής
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά, να μαλακώσουν. 
  • Παράλληλα, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα 200 γρ. φράουλες με την άχνη. Αδειάζουμε το 1/3 από τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. 
  • Τον υπόλοιπο πολτό τον διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστούμε. 
  • Στύβουμε τις ζελατίνες, που θα έχουν πλέον μαλακώσει, και τις ρίχνουμε στον ζεστό πολτό φράουλας, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολ ή ποτήρια. 
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να κρυώσουν οι κρέμες, και όταν πρόκειται να σερβίρουμε, περιχύνουμε με τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και γαρνίρουμε με τις ψιλοκομμένες φράουλες.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου