ΜΕΝΟΥ

Pages

Τραγανές πατάτες φούρνου με μυρωδικά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬
  
Συστατικά

  • 5 πατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. αλάτι, χονδρό
  • μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο

Τρόπος παρασκευής

  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.
  • Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC .
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ρηχό ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί καλά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το σκόρδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Περίχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα της φρυγανιάς και με τα χέρια ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Ανοίγουμε με προσοχή το φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί που καίει, τις παναρισμένες πατάτες.
  • Ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά, ανακατεύοντάς τες κάθε 20 λεπτά, ώστε να ξεροψηθούν από όλες τις πλευρές.
  • Μόλις είναι έτοιμες, βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε σε κομμάτι λαδόκολλας, πασπαλίζουμε με το χονδρό αλάτι και το δεντρολίβανο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου