ΜΕΝΟΥ

Pages

Γλυκό κουταλιού φράουλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : Για 1 βαζό.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Ένα πανεύκολο γλυκάκι, αρωματικό και τόσο γευστικό που θα φτιάξετε την άνοιξη, από τώρα και μετά. Αν δεν το φάτε με το κουτάλι – πράγμα δύσκολο- θα το απολαύσετε μαζί με κρέπες και τηγανίτες, με το γιαούρτι ή την πανακότα, όπως τραβάει η όρεξή σας.

Συστατικά
  • 600γρ. φράουλες (ζυγισμένες καθαρισμένες)
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ λιμοντσέλο ή μαστίχα
  • Μερικά φυλλαράκια λουίζας
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής
  • Πλένετε καθαρίζετε και ζυγίζετε τις φράουλες. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τις αφήνετε για λίγο να βγάλουν τα ζουμιά τους (αν έχετε χρόνο), προσθέτετε τη λουίζα και τις βάζετε σε μέτρια φωτιά. Κουνάτε κατά διαστήματα για να φύγει η ζάχαρη από πάνω τους.
  • Τότε δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 5 λεπτά το γλυκό. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τις φράουλες από την κατσαρόλα και τις αφήνετε στην άκρη. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε δυνατά για 10 λεπτά να δέσει το σιρόπι.
  • Στο τέλος προσθέσετε το λικέρ και το χυμό λεμονιού και δίνετε μια τελευταία βράση. Ξαναρίχνετε στο σιρόπι τις φράουλες κι αφού πάρει μια ακόμη βράση το γλυκό, το αφήνετε εκτός φωτιάς να κρυώσει.
  • Το μεταφέρετε σε βάζο και αφού κρυώσει το διατηρείτε στο ψυγείο γιατί παγωμένο είναι καλύτερο.

Πηγή - sweetly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου