ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστό αρνάκι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Συστατικά

  • Χυμός ντομάτας
  • Ψίχα ψωμιού
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Χονδρό αλάτι, πιπέρι
  • 200 γραμμάρια μείγμα μπαχαρικών από μπαχάρι, κανέλα και κύμινο, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο
  • 1 αρνάκι
  • 2 κιλά ρύζι
  • ½ κιλό συκωτάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας

Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα λεκανάκι ρίχνετε αλατισμένο νερό και εκεί πλένετε το αρνάκι.
  • Τοποθετείτε το ψωμί στο λαιμό του αρνιού για να μη φύγει η γέμιση.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζετε λάδι και βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, ρίχνετε τα συκωτάκια .Αφήνετε να σοταριστούν και αυτά. Προσθέτετε το ρύζι.
  • Διαλύετε το πελτέ μέσα σε ένα ποτήρι νερό ,και το ρίχνετε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο χυμό ντομάτας. Προσθέτετε το μείγμα μπαχαρικών, και αλατοπιπερώνουμε.
  • Τοποθετείτε το αρνάκι σ ένα μεγάλο ταψί που έχετε στρώσει κληματόβεργες.
  • Γεμίζετε τη κοιλιά του αρνιού με τη γέμιση που έχετε ετοιμάσει. Ράβετε τη κοιλιά του αρνιού, Αλείφετε με το μείγμα μπαχαρικών και σάλτσα ντομάτας.
  • Δένετε τα πόδια του αρνιού ρίχνετε λίγο νερό στο ταψί και βάζετε στο φούρνο. Από πάνω το περνάτε με λίγο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.
  • Προαιρετικά το ψήνετε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα. Τυλίγεται το δεμένο αρνί με αλουμινόχαρτο και μετά περνάτε από πάνω τη λαδόκολλα.

Πηγή - www.sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου