ΜΕΝΟΥ

Pages

Νηστίσιμα μπράουνις με ταχίνι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Συστατικά
  • 150 γρ. ταχίνι
  • Χυμός από 3 πορτοκάλια
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 200 γρ. μαύρη κουβερτούρα
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. καρύδια, ολόκληρα ή κομμένα
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Τρόπος παρασκευής

  • Λιώνουμε τη μισή κουβερτούρα (100 γρ.). Την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και την υπόλοιπη σοκολάτα, την οποία έχουμε κόψει σε κομματάκια.
  • Ανακατεύουμε ξανά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
  • Σκεπάζουμε το ταψί μας με λαδόκολλα και ρίχνουμε κακάο προτού τοποθετήσουμε το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε τα μπράουνις για 25 λεπτά. Προσέχουμε μην τα ψήσουμε πολύ και τα στεγνώσουμε.
  • Σερβίρουμε τα μπράουνις ζεστά με λιωμένη σοκολάτα και τα συνοδεύουμε με φράουλες.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου