ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με σύγκλινο Μάνης, κεφαλοτύρι και γιαούρτι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Συστατικά
Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδας από το ψυγείο
  • 30 γρ γιαούρτι
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • 1 αβγό
  • 50 ml νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό πράσα
  • 150 γρ. σύγκλινο Μάνης ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 3 αβγά, χτυπημένα
  • 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβουμε το μίγμα μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. 
  • Προσθέτουμε στο τέλος τον κρόκο και το νερό και ζυμώνουμε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μη γίνει πολύ ελαστική η ζύμη. 
  • Τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, έτσι ώστε να καλύψουμε μια ταρτιέρα μεγέθους 29 εκ. 
  • Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο και την αφήνουμε για μία ώρα. Έτσι η ζύμη δεν μπαίνει με το ψήσιμο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε μέσα ρεβίθια και την ψήνουμε για 20 λεπτά. 
  • Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  • Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το σύγκλινο. Το απλώνουμε σε ολόκληρη τη βάση της τάρτας ομοιόμορφα. 
  • Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και τα ρίχνουμε επάνω στη γέμιση, ώστε να την καλύψουν ολόκληρη.
  • Τρίβουμε τη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου