ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς με ψητά λαχανικά και πέστο ρόκας

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 1 σάντουϊτς.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 12΄, Ψήσιμο 3΄- 4΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Το ετοιμάζουμε για να πάρουμε ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες.

Συστατικά
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες κατά μήκος στη μέση
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. φύλλα ρόκας, πλυμένα και στεγνωμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κάσιους
  • 50 γρ. πεκορίνο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι
  • 1 μεγάλη ciabatta ή 1 μεγάλο ατομικό καρβελάκι

Τρόπος παρασκευής
  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη μελιτζάνα και τα κολοκύθια. 
  • Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα ρόκας (πλυμένα και στεγνωμένα), το ελαιόλαδο, τα κάσιους, το πεκορίνο, τις σκελίδες σκόρδου και αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν. Κόβουμε τη ciabatta ή το καρβελάκι στη μέση. 
  • Αλείφουμε με λίγο από το πέστο ρόκας και απλώνουμε σε στρώσεις τα λαχανικά. 
  • Ανάμεσα από κάθε στρώση αλείφουμε με πέστο ρόκας και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό. 
  • Σκεπάζουμε το σάντουιτς, το κλείνουμε σφιχτά με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο. 
  • Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου