ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με κάρυ πιπεριές και γιαούρτι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 ντομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
 
Τρόπος παρασκευής
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε το κάρυ και την πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγη ώρα ακόμα.
  • Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για λίγη ώρα ούτως ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές και το γιαούρτι, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά. 
  • Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου