ΜΕΝΟΥ

Pages

Χαρουποκουλουράκια ελαιόλαδου

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : Για 50 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 20΄- 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Συστατικά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα χαρουπάλευρο

Τρόπος παρασκευής

  • Ρίχνουμε όλα τα υγρά σε ένα μπολ (ελαιόλαδο, χυμός, κρασί) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και μετά το αλεύρι με το χαρουπάλευρο. 
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια βάρους περίπου 20 γρ. και τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, την οποία έχουμε ντύσει με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Μυστικά

  • Το χαρουπάλευρο ήταν το κακάο της κατοχής. Επειδή γλυκίζει λίγο δεν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη.
  • Μπορούμε, αν θέλουμε, να βουτήξουμε τη μία πλευρά σε λιωμένη σοκολάτα.
  • Μην βάλετε περισσότερο χαρουπάλευρο γιατί έχει την ιδιότητα να σφίγγει πολύ η ζύμη.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου