ΜΕΝΟΥ

Pages

Κανελόνια με σπανάκι γιαούρτι και τυριά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 10 κανελόνια
  • 400 γρ. σπανάκι
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. μυζήθρα ή φέτα
  • 300 γρ γιαούρτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2', προσθέτοντας στη συνέχεια το σπανάκι και τον μαϊντανό. 
  • Ρίχνουμε αλάτι και το ανακατεύουμε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά. Το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και όταν κρυώσει προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  • Κατόπιν φτιάχνουμε τη σάλτσα, σοτάροντας σε λίγο ελαιόλαδο για 1' το σκόρδο και προσθέτοντας τη ντομάτα και τα μυρωδικά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4'-5'. 
  • Βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει και ζεματίζουμε τα κανελόνια για 3'-4' στραγγίζοντάς τα αμέσως πολύ καλά.
  • Τα γεμίζουμε με το μίγμα του σπανακιού και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, στη σειρά. Τα περιχύνουμε με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε αμέσως. 

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου