ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με γιαούρτι μανιτάρια και αμύγδαλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο (1½ κιλού) κομμένο στα 8
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
  • 200 γρ. μανιτάρια Portobello κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
  • 200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ψημένα
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά. Bάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
  • Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και ύστερα από 2 λεπτά ρίχνουμε το κύμινο, τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί. Μεταφέρουμε το μίγμα στη γάστρα με το κοτόπουλο, προσθέτουμε το λεμόνι, το τυρί, το γιαούρτι, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά. 
  • Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου