ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάκος με κιμά και γιαούρτι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Συστατικά
  • 6 θήκες για τάκος
  • 400 γραμμ. κιμά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα, μαζί με το χυμό τους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 4-5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 150 γραμμ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Τρόπος παρασκευής

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Τα μαγειρεύουμε για 10-15′, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. 
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τα μπαχαρικά. 
  • Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά σύμφωνα με τα γούστα μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30′ περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. 
  • Μοιράζουμε τον κιμά στις θήκες για τάκος, προσθέτουμε μαρούλι, ντομάτα, γιαούρτι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου