ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζυμαρικά Fettuccine με μανιτάρια και ελαιόλαδο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 1 πακέτο ζυμαρικά fettuccine
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • πιπέρι, κατά προτίμηση
  • φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη κ.τλ.)

Τρόπος Παρασκευής

  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
  • Στραγγίζουμε τα fettuccine και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Αποσύρουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Πηγή -  www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου