ΜΕΝΟΥ

Pages

Νηστίσιμα μπιφτέκια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κ.γ. κύμινο, σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σκόνη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά, σκόνη
  • 1 ½ φλ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • λίγο αλεύρι
  • λίγο ελαιόλαδο, για άλειμμα

Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά τους.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με πιρούνι ή στο μπλέντερ.
  • Ρίχνουμε τον πολτό των φασολιών στο τηγάνι, εκτός φωτιάς, και προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύοντας καλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε γκριλιέρα για 8-10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου