ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολάκια πίτσας

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Καρολίνα Δωρίτη.
Μερίδες : Για 25-30 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Τέλεια πρόταση για σνακ ή για παιδικό πάρτι

Συστατικά

  • 160 γρ. φέτα τρίμμα
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 70 γρ. πελτές τομάτας
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη (μπορεί αντικατασταθεί και με 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό)
  • 1- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 345 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας (λεπτή) – στα σουπερμάρκετ

Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά με τον τοματοπελτέ, τη ρίγανη και 2 κ.γ. ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε έναν μεγάλο πάγκο και την κόβουμε στη μέση ή στα τρία. 
  • Με ένα πινέλο την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε στη μια πλευρά της, κατά μήκος, τη μισή γέμιση. 
  • Τυλίγουμε σιγά-σιγά σε σφιχτό ρολό – προσέχοντας να παραμείνει μέσα η γέμιση.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
  • Στρώνουμε δυο λαμαρίνες του φούρνου με λαδόκολλα.
  • Κόβουμε τα μεγάλα ρολά σε ροδέλες των 2,5 εκατοστών περίπου, αφαιρώντας πρώτα τις δύο άκρες με μαχαίρι.
  • Τα βάζουμε στη λαδόκολα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή - www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου