ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριγκατόνι με σάλτσα ταραμά, πιπεριές Φλωρίνης και αμύγδαλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 12΄- 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Δοκιμάστε την πρωτότυπη σάλτσα ταραμά στα μακαρόνια δίνει μια ξεχωριστή γεύση.

Συστατικά

  • 400 γρ. ριγκατόνι μικρά
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 70 γρ. αμύγδαλο με τη φλούδα του, χοντροκοπανισμένο
  • 100 γρ. ταραμάς λευκός
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί (βρασμένο για 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ)
  • 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε λίγο νερό και στραγγισμένο
  • 1/3 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 200 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
  • Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον ταραμά με το νερό που έχουμε κρατήσει και ρίχνουμε με συνεχή αλλά αργή ροή 180 ml από το ελαιόλαδο εναλλάξ με το κρασί.
  • Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια αραιή και λεία σάλτσα. 
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές με το αμύγδαλο και το δεντρολίβανο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τη σάλτσα ταραμά, το ξύσμα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά. 
  • Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας

  • Σαββατιανό, ρετσινάτο ή αρετσίνωτο. 

Πηγή -  www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου