ΜΕΝΟΥ

Pages

Σκωτσέζικα αυγά

Δοκιμάστε κάτι νέο στα ορεκτικά σας με απλά και εύκολα υλικά! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή




 

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά

  • 8 μεγάλα αυγά βρασμένα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 φλιτζάνια δημητριακά κορν φλέικς θρυμματισμένα (περίπου 170 γραμμάρια)
  • 340 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • Φυτικό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 1 λίτρο, για το τηγάνισμα
  • 2 αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση
  • Σε ένα κατσαρoλάκι βράζουμε τα αυγά για 8 με 10 λεπτά το πολύ.
  • Συγχρόνως πλάθουμε σε μπαλάκια τον κιμά σε μέγεθος καρυδιού.
  • Αφού έχουμε βράσει τα αυγά τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο. Με τον πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια κιμά σε «φύλλο» πάχους 1 εκ. βάζουμε μέσα σε κάθε κιμά από ένα βραστό αυγό και το κλείνουμε.
  • Επαναλαμβάνουμε σε κάθε αυγό με κιμά την ίδια διαδικασία.
  • Σε άλλο μπολ ετοιμάζουμε το μείγμα του αυγού,
  • Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα αυγά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και τα θρυμματισμένα δημητριακά σε 2 διαφορετικά μπολ, πρώτα τα περνάμε από το αλεύρι τα μπαλάκια από κιμά, μετά από το μείγμα του αυγού και τελειώνοντας από τα θρυμματισμένα δημητριακά.
  • Τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και αφήνουμε να φτάσει τους 180 βαθμούς. Τότε ρίχνουμε από 3 μπαλάκια κιμά στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.



Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου