Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 3 πατάτες μεγάλες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες (και το πράσινο μέρος τους)
- 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 7-8 ελιές μαύρες
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- αλάτι
- αρκετό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη sauce
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Eκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό με τη φλούδα τους, προσέχοντας ώστε να «κρατάνε» ελαφρά και να μην διαλύονται. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους μέσα σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αναμειγνύουμε καλά στο μιξεράκι ή σε μπολ τα υλικά της sauce, περιχύνουμε τη σαλάτα με αυτήν και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Tips:
- Το μυστικό της πατατοσαλάτας είναι να τη σερβίρουμε χλιαρή. Σε αυτήν τη θερμοκρασία είναι νοστιμότερη.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με ξερό.
- H πατατοσαλάτα τρώγεται και ως κυρίως καθημερινό πιάτο ή ως συνοδευτικό σε ένα ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου