ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαύρος τηγανητός με σουσάμι


Φανταστική συνταγή για το μεσημεριανό σας.












Συνταγή :  Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 3΄ - 4΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1/2 κιλό γαύρος πλυμένος και καθαρισμένος
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά (τα ασπράδια τους)
  • αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
  • Στραγγίζουμε τα ψάρια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε καλά. Χτυπάμε ελαφρώς σε μπολ τα ασπράδια με το αλάτι. Αναμειγνύουμε σε άλλο μπολ τη φρυγανιά με το σουσάμι. Βουτάμε τα αλευρωμένα ψάρια ένα ένα στο ασπράδι και στη συνέχεια στο μείγμα φρυγανιάς και σουσαμιού. 
  • Τοποθετούμε τα ψάρια σε πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά να σταθούν στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει ελαφρώς, ρίχνουμε μέσα τα ψάρια με προσοχή. 
  • Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί κρούστα και να ροδίσει ελαφρώς. Απλώνουμε τα ψάρια πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου