Συνταγή : Μανώλης Φραγκούλης.
Μερίδες : για ένα μικρό ταψί 15 x 15 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 24.12.2015
Υλικά
- 500 γρ σοκολάτα με 70% κακάο
- 250 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
- 60 ml λικέρ πορτοκάλι
- 50 γρ. μέλι
- 2 φλ.διπλό espresso ρόφημα (120ml)
- σκόνη κακάου για επικάλυψη.
Εκτέλεση
- Zεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μέλι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ πορτοκάλι, τον καφέ εσπρέσσο και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τοποθετούμε το μείγμα της σοκολάτας σε ένα μικρό ταψάκι καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες να σφίξει.
- Αφού κρυώσει και σφίξει, κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα περνάμε από τη σκόνη κακάου και σερβίρουμε.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου