ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρόκολο ογκρατέν με κρέμα γάλακτος Ροδόπη

Φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί είτε για ελαφρύ κυρίως πιάτο είτε για ορεκτικό! 







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό μπρόκολο
  • 4 αυγά
  • 400γρ. γραβιέρα Νάξου χοντροτριμμένη
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 400ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση
  • Φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί είτε για ελαφρύ κυρίως πιάτο είτε για ορεκτικό!
  • Πλένουμε το μπρόκολο και κρατάμε μόνο τις φουντίτσες.
  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο για να βράσει. Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  • Μόλις βράσει, το σουρώνουμε και όσο είναι ακόμη ζεστό, το στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος,
  • Χτυπάμε τα 4 αυγά με το σύρμα κουζίνας. Προσθέτουμε τη χοντροτριμμένη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος Ροδόπη, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε όλα καλά μαζί.
  • Τα περιχύνουμε στο μπρόκολο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου