ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρύζι τηγανητό με αβγό

Μία διαφορετική πρόταση που θα σας καταπλήξει.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά

  • 4 φλιτζάνια ρύζι μαγειρεμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 3 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 πιπεριά καυτερή κόκκινη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • λίγο κόλιαντρο φρέσκο

Eκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αβγά σε μπολ με μία κουταλιά σούπας νερό. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτουμε τα αβγά και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν. Τα βγάζουμε και τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. 
  • Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το σπορέλαιο και μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, το σησαμέλαιο και την πιπεριά ψιλοκομμένη. 
  • Σοτάρουμε το ρύζι για 4-6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το κόλιαντρο και το αβγό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου