Ένα εύκολο
παραδοσιακό γλυκό που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
Για το καταϊφι
Εκτέλεση
Πηγή - Γλυκές Αλχημείες
Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, ψήσιμο 50΄- 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το καταϊφι
- 1 πακέτο φύλλο καταΐφι ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
- 120 γρ. αμυγδαλόσκονη
- 300 γρ. καθαρό βούτυρο LURPAK
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 600 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 50 γρ. γλυκόζη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη με την κανέλα. Ανοίγουμε το φύλλο καταΐφι. Κόβουμε σε κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι και βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση.
- Το τυλίγουμε σε ρολό. Διπλώνουμε και τις άκρες προς τα μέσα. Τοποθετούμε τα ρολά στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
- Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε ρολά μέχρι να τελειώσει το φύλλο καταΐφι. Λιώνουμε το βούτυρο. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο τα ρολά. Ψήνουμε στους 170ºC για 50-60 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά σημείο βρασμού. Περιχύνουμε το χλιαρό κανταΐφι με το ζεστό σιρόπι.
Πηγή - Γλυκές Αλχημείες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου