ΜΕΝΟΥ

Pages

Παραδοσιακό καταϊφι

Ένα εύκολο παραδοσιακό γλυκό που θα σας ξετρελάνει.







Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, ψήσιμο 50΄- 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το καταϊφι
  • 1 πακέτο φύλλο καταΐφι ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 120 γρ. αμυγδαλόσκονη
  • 300 γρ. καθαρό βούτυρο LURPAK
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 50 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη με την κανέλα. Ανοίγουμε το φύλλο καταΐφι. Κόβουμε σε κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι και βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση. 
  • Το τυλίγουμε σε ρολό. Διπλώνουμε και τις άκρες προς τα μέσα. Τοποθετούμε τα ρολά στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. 
  • Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε ρολά μέχρι να τελειώσει το φύλλο καταΐφι. Λιώνουμε το βούτυρο. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο τα ρολά. Ψήνουμε στους 170ºC για 50-60 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά σημείο βρασμού. Περιχύνουμε το χλιαρό κανταΐφι με το ζεστό σιρόπι.

Πηγή - Γλυκές Αλχημείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου