Συνταγή : Δημήτρη Δημητριάδη
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 11.12.2015
Υλικά
Για το ρύζι
- 50 γρ. ρύζι Arborio
- 180 ml γάλα
- 40 γρ. ζάχαρη
- 2 αστεροϊδείς γλυκάνισους
- 1 λοβό βανίλιας
Για την creme Anglaise
- 70 ml γάλα
- 70 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
- 30 γρ. ζάχαρη
- 35 γρ. κρόκους αυγού
- 3 σταγόνες μαστιχέλαιο
Για την κομπόστα κόκκινων φρούτων
- 200 γρ. μείγμα κόκκινων φρούτων (Σμεουρα, βατόμουρα, φραγκοστάφυλλα)
- 20 γρ. ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλιας
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους για τη διακόσμηση.
Εκτέλεση
- Ζεματίζουμε το ρύζι σε νερό με αλάτι για 2 λεπτά, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη βανίλια, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το ζεματισμένο ρύζι και τα βράζουμε για 12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το γάλα.
- Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει.
Για την creme anglaise
- Βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος στη φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος στα αβγά σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αφήνουμε την κρέμα anglaise να κρυώσει και στη συνέχεια την αμναμειγνύουμε με το μείγμα ρυζιού. Προσθέτουμε το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε ποτήρια και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα, να σφίξει.
Για την κομπόστα κόκκινων φρούτων
- Βράζουμε τα κόκκινα φρούτα με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η κομπόστα.
- Σερβίρουμε το ρυζόγαλο με την κομπόστα κόκκινων φρούτων και στολίζουμε με τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου