Συνταγή : Τασούλας Κουφοπούλου
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 25.12.2015.
Υλικά
- 4 φύλλα κρούστας
- 2 κ.σ βούτιρο Lurpak soft
- 1/2 φλ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα.
- 1/2 φλ. Arla αυθεντικό Δανέζικο κεφαλοτύρι τριμμένο
- πιπέρι
Για την πατατοσαλάτα
- 4-5 πατάτες baby
- 5-6 φέτες σαλάμι πικάντικο Ifantis
- 1 lt ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ βούτυρο Lourpak soft
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ξίδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα & χυμό από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα & χυμό από 1/3 λαιμ
- 2 κλων. λεμονοθύμαρο
- 1 κλων. θυμάρι
- 1/2 φλ. σπόρους ροδιού
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε λίγο τριμμένο αμύγδαλο, λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και πιπέρι.
- Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε ρίχνουμε άλλη μία στρώση αμύγδαλο, κεφαλοτύρι και πιπέρι. Απλώνουμε το τρίτο βουτυρωμένο φύλλο ρίχνουμε την τελευταία στρώση από τα ίδια υλικά, καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο και το βουτυρώνουμε.
- Χαράζουμε το μιλφέιγ σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Για την πατατοσαλάτα
- Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με ζωμό λαχανικών. Κοβουμε τις βρασμένες πατάτες σε κομμάτια ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, τη μουστάρδα, το ξίδι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το χυμό λάιμ.
- Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι και ανακατεύουμε. Σωτάρουμε σε βούτυρο το πικάντικο σαλάμι και το προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα.
- Ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα λάιμ το θυμάρι και το λεμονοθύμαρο.
- Σερβίρουμε σε στρώσεις δύο κομμάτια ψημένου φύλλου με λίγη πατατοσαλάτα από πάνω, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, θυμάρι, λεμονοθύμαρο και σπόρους ροδιού.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου