ΜΕΝΟΥ

Pages

Γίγαντες με πορτοκάλι και πάπρικα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ηλίας Δερμιτζόγλου
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 1 βράδυ, Μαγείρεμα 1½ ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 250 γρ. γίγαντες
  • 1 πιπεριά καυτερή κόκκινη
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • 1 κλωναράκι ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια + 3 ολόκληρες
  • 3/4 φλιτζανιού λάδι
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Μουλιάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς σε μπόλικο νερό. Σουρώνουμε και τους βράζουμε χωρίς αλάτι για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Σουρώνουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.
  • Τσιγαρίζουμε τα φετάκια του σκόρδου για 1 λεπτό σε μεγάλη κατατσαρόλα με 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, βάζουμε και τις ολόκληρες σκελίδες, την πάπρικα, την καυτερή πιπεριά και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  • Προσθέτουμε τους γίγαντες, την ντομάτα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20-25 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τη ρίγανη και το ξύσμα του πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Πηγή - www.thecookbook.gr  (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου