¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ηλίας Δερμιτζόγλου
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 1 βράδυ, Μαγείρεμα 1½ ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 250 γρ. γίγαντες
- 1 πιπεριά καυτερή κόκκινη
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα
- 1 κλωναράκι ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια + 3 ολόκληρες
- 3/4 φλιτζανιού λάδι
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Μουλιάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς σε μπόλικο νερό. Σουρώνουμε και τους βράζουμε χωρίς αλάτι για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Σουρώνουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.
- Τσιγαρίζουμε τα φετάκια του σκόρδου για 1 λεπτό σε μεγάλη κατατσαρόλα με 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, βάζουμε και τις ολόκληρες σκελίδες, την πάπρικα, την καυτερή πιπεριά και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Προσθέτουμε τους γίγαντες, την ντομάτα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20-25 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τη ρίγανη και το ξύσμα του πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Πηγή - www.thecookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου