Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, αναμονή 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 120 γρ. πλιγούρι
- 150 γρ. σαρδέλα παστή
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. ντοματίνια
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε λεκάνη με παγωμένο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά, το περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε για μισή ώρα περίπου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύουμε.
- Σχίζουμε τις σαρδέλες στα δύο, γαρνίρουμε το ταμπούλι και σερβίρουμε.
Tip:
- Κορυφαία ποικιλία σαρδέλας είναι η παπαλίνα από την Καλλονή Λέσβου. Αναζητήστε τη στα ταβερνάκια του νησιού, φρεσκοπαστωμένη για 3-4 ώρες μόνο σε χοντρό αλάτι μέσα σε φρέσκα αμπελόφυλλα. Αλλιώς, αντικαταστήστε τη με παστές σαρδέλες του κουτιού, που υπάρχουν άφθονες στα μπακάλικα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου