ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαβράκι στο χαρτί



Μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει τόσο που δεν θα αφήσετε λέπι.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 λαβράκια μέτρια καθαρισμένα
  • 8 ροδέλες ντομάτας χωρίς φλούδα και σπόρια
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Χτυπάμε σε μπολ το λάδι μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω τα λαβράκια και βάζουμε στην κοιλιά τους από 1 κλωναράκι θυμάρι. Τοποθετούμε πάνω σε διπλό χαρτί ψησίματος 1 ροδέλα ντομάτα, από πάνω το ψάρι και από πάνω 1 ροδέλα ντομάτα. 
  • Περιχύνουμε με λεμόνι και το μείγμα λαδιού-βουτύρου. Κλείνουμε καλά το χαρτί ψησίματος και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα ψάρια. Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου