Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 λαβράκια μέτρια καθαρισμένα
- 8 ροδέλες ντομάτας χωρίς φλούδα και σπόρια
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 4 κλωναράκια θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε σε μπολ το λάδι μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω τα λαβράκια και βάζουμε στην κοιλιά τους από 1 κλωναράκι θυμάρι. Τοποθετούμε πάνω σε διπλό χαρτί ψησίματος 1 ροδέλα ντομάτα, από πάνω το ψάρι και από πάνω 1 ροδέλα ντομάτα.
- Περιχύνουμε με λεμόνι και το μείγμα λαδιού-βουτύρου. Κλείνουμε καλά το χαρτί ψησίματος και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα ψάρια. Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου