ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουφλέ πατάτας με μπέικον


Λαχταριστό σουφλέ για να ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας.











Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 350 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 6 αβγά
  • 500 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • πιπέρι, αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • φρυγανιά τριμμένη

Eκτέλεση
  • Βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες, με λίγο αλάτι. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο και ελαφρά πασπαλισμένο με τη φρυγανιά, ή σε ατομικά φορμάκια. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον κύβο σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει ο κύβος. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το μπέικον, τα αβγά αναμεμειγμένα με το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις βρασμένες πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 45 λεπτά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου